Nakon bjekstva iz zatvora
0

Hrvatska policija traga za Knezovićem

SRNA
Hrvatska policija preduzela je mjere nakon što je obaviještena da postoji mogućnost da se u Hrvatskoj krije Oliver Knezović, osumnjičen za ubistvo navijača Vedrana Puljića, nakon bjekstva iz zatvora u Širokom Brijegu.

Načelnik Kancelarije direktora policije Krunoslav Borovec rekao je da hrvatska policija preduzima aktivnosti u tom pravcu i da je u stalnom kontaktu sa kolegama iz Federacije BiH sa kojima razmjenjuju informacije.

Borovec je izrazio nadu da će osumnjičeni Knezović, ukoliko se nalazi u Hrvatskoj, biti uhapšen.

Knezović se sinoć predao policiji u Širokom Brijegu, a noćas je pobjegao iz zatvora, zbog čega su suspendovani pripadnici Sudske policije Federacije BiH /FBiH/ Ivan Barić i Marinko Barbarić, u čijoj je nadležnosti bio osumnjičeni.

Nekoliko hiljada ljudi, uglavnom navijača Fudbalskog kluba "Široki Brijeg" koji sebe zovu "škripari",  protestovali su danas ispred tamošnje zgrade Skupštine opštine, jer smatraju da se na njihov grad poslije nedjeljnih sukoba sručila prava medijska haranga čime je bačena velika ljaga. 

U Širokom Brijegu u nedjelju, 4. oktobra, došlo je do nereda, uoči utakmice fudbalskih klubova "Sarajevo" i "Široki Brijeg".

Tom prilikom ubijen je navijač "Sarajeva" Vedran Puljić /24/, a povrijeđeno je na desetine lica, među kojima ima i policajaca.