Regija
0

Hrvatska: Pokušaj ubistva Ive Pukanića, vlasnika "Nacionala"

FENA
Foto: Nacional
Foto: Nacional
Nepoznati muškarac pokušao je ubiti novinara i suvlasnika sedmičnika "Nacionala" Ivu Pukanića (47) noćas oko ponoći pred ulazom u njegov stan u Ilici, doznaje se danas u policiji.

Glasnogovornik ravnateljstva policije Krunoslav Borovec rekao je da je najvjerojatnije riječ o pokušaju ubojstva ali da će o svim pojedinostima javnost izvijestiti zagrebačka policija.

Nepoznati počinitelj je oko 23,50 sati u Ilici pokušao usmrtiti Pukanića koji se, prema vlastitoj izjavi, vraćao u svoj stan u Ilici kada mu je u susret došao nepoznati muškarac koji je iz vatrenog oružja u njegovom pravcu ispalio hitac koji ga je u svojoj putanji promašio i pogodio izlog trgovine.

Pukanić je potom otrčao prema obližnjoj zgradi i iz ruksaka izvadio svoj pištolj koji legalno posjeduje. U zrak je ispalio dva hica kako bi zastrašio atentatora koji je potom pobjegao.

U policiji kažu da se za počiniteljem intenzivno se traga.

Pukanić je Hini potvrdio da je noćas napadnut.

"Očekujem da će se državno odvjetništvo i policija o svemu očitovati jer koliko znam mogli bi znati tko je počinitelj i već danas očekujem neka uhićenja", kazao je Pukanić koji smatra da je pokušaj njegova ubojstva rezultat "sramotnih medijskih napisa o odnosima u njegovoj obitelji".

Borovec nije želio odgovoriti sumnja li policija na nekoga. "Ako gospodin Pukanić sumnja na nekoga neka to kaže policiji", kazao je.

U Državnom odvjetništvu RH nisu željeli ništa komentirati.

Na web stranici Nacionala objavljeno je da je Pukanić, nakon što je ubojica nestao u Krajiškoj ulici, zvao policiju, no nikoga nije mogao dobiti, pa je potrčao prema policiji koja čuva obližnju zgradu u kojoj živi predsjednik Stjepan Mesić. Ubrzo je došla policija koja je skoro do 4 sata ujutro obavljala očevid.

Atentarov je pištolj s prigušivačem nađen bačen pod automobilom u Krajiškoj ilici, a počinitelja je vidjelo nekoliko svjedoka, navodi se u članku o pokušaju atentata na Pukanića.

O Pukaniću i odnosima u njegovoj obitelji mediji su počeli izvještavati nakon što je njegovu suprugu Mirjanu s lisicama na rukama policija odvela na prisilno psihijatrijsko liječenje. Ona svog supruga optužuje da je pokušava prikazati psihički bolesnom, da ju je zlostavljao i uzeo djete.

Pukanić je to opovrgnuo, rekavši da nije on poslao policiju po suprugu koja je, po njegovim riječima, teško bolesna i opasna po okolinu, te da bi joj razvod dao istoga trenutka, ali da ne zna tko bi tada vodio brigu o njoj.

Pukanić je u međuvremenu, prema pisanju tiska, prodao dio svog udjela u NCL Media Grupi, izdavaču tjednika Nacional, i više nije većinski vlasnik, no zadržao je kontrolni paket od 25 posto. Vlasnik 75 posto tvrtke je austrijski VCP koji je suvlasnik i tri dnevna lista u Srbiji te jedne novine u Češkoj.