Pred očima saigrača
0

Hrvatska: Petnaestogodišnjk preminuo tokom treninga

SRNA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Učenik osmog razreda Tomislav Bendra iz Brckovljana kod Dugog Sela u Hrvatskoj preminuo je za vrijeme rukometnog treninga na školskom igralištu.

Petnaestogodišnjk je preminuo kasno sinoć pred očima saigrača i trenera koji je pokušao da mu pomogne, ali nije uspio kao ni medicinska ekipa, koja je ubrzo stigla.

"Sve se dogodilo u nekoliko trenutaka. Trening je počeo laganim rastrčavanjem kada se Tomislav požalio da mu nije dobro. Počeo je posrtati i srušio se na zemlju", ispričao je direktor škole u Brckovljanima.

On je dodao da su i trener i ekipa Hitne pomoći dali sve od sebe kako bi mladića oživjeli. "Trener je pokušao da ga reanimira, ali bezuspješno. Umro mu je na rukama", naglasio je direktor.

Tomislavov otac Žarko ispričao je da je porodici javljeno da nije riječ o zaraznoj bolesti, ali da će za deset dana više znati od čega je dječak umro, piše "Večernji list".

Mladi sportista je osam godina trenirao rukomet i bio je član Rukometnog kluba "Polet". 

U polju pored međimurskog naselja Donji Hrašćan danas je jedan traktorista, dok je orao njivu, pronašao ljudski leš zakopan u zemlju.
S obzirom na lokaciju, policija ne isključuje mogućnost da je riječ o tijelu Krunoslava Kontreca (37) iz obližnjeg mjesta Turčišć, ubijenog u julu prošle godine.