Trogodišnjak iz Češke dehidrirao
0

Hrvatska: Ostavila dijete na žegi u automobilu 45 minuta

Sarajevo-x.com
Split
Split
Splitska policija spasila je jučer oko 19 sati trogodišnjeg dječaka, koje je majka, češka državljanka, ostavila u zaključanom automobilu na splitskoj rivi punih 45 minuta, piše Index.hr.

Policiju su pozvali uznemireni građani. Spazili su mališana kako rida u zaključanoj Škodi Superb. Srećom, jedan od prozora je bio malo otvoren pa su vješti splitski policajci brzo riješili problem.

Trogodišnjak je odmah prebačen u splitsku bolnicu, gdje je primio infuziju. Dijete je dobilo i povišenu temperaturu, ali se ne očekuje da će imati većih problema.

Za sada nije poznato gdje je majka otišla i šta je radila dok je dijete bilo samo, a slučaj će istražiti Odsjek maloljetničke delinkvencije splitske Policijske uprave.

Index podsjeća i na sličan slučaj koji se dogodio početkom jula kada je stradala šestogodišnjakinja iz Poljske. I nju su roditelji ostavili samu u zaključanom automobilu 45 minuta.

Djevojčici je teško stradao mozak i još nekoliko organa, pala je u komu, a roditelji su optuženi za zapuštanje i zlostavljanje djeteta. Oni su se kasnije pravdali, tvrdili su kako nisu mislili kako će duži boravak na suncu naštetiti njihovom djetetu.

Sreća u nesreći u ovom splitskom slučaju je što je mališan ostavljen u popodnevnim satima kada temperatura ipak nije toliko visoka.