Regija
0

Hrvatska: Novinar prijavio igumana zbog prijetnji smrću

FENA
Šibenik
Šibenik
Šibenski novinar Željko Huljev prijavio je igumana manastira Krka Aleksandra Bogojevića zbog prijetnji smrću, potvrdili su danas u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj koja istražuje slučaj.

Policijska glasnogovornica Marica Kosor Hini je kazala da se novinar s igumanom verbalno sukobio 13. marta kada je od njega pokušao dobiti komentar na fotografiju koju je dobio poštom, a na kojoj taj pravoslavni svećenik nosi šajkaču s kokardom Dinarske četničke divizije na čijem je čelu u Drugom svjetskom ratu bio Momčilo Đujić.

Kosor je potvrdila da je policijska istraga u toku, da se Huljev odazvao informativnom razgovoru i da će nakon njega biti ispitani "svi svjedoci u postupku".

Neslužbeno se saznaje da je Huljev pred policijom posvjedočio da je igumana pokušao kontaktirati telefonom, no kada u tome nije uspio s prijateljem se uputio u manastir Krka. Kako iguman Bogojević nije bio u manastiru, novinar je sjeo u automobil i odvezao se, planirajući se vratiti kroz sat vremena. No, na strmim okukama koje vode iz manastira presreo ga je automobil s kojim se skoro sudario.

Novinar tvrdi da je za upravljačem sjedio Bogojević koji ga je nakon kraće rasprave počeo vrijeđati, a potom je mobitelom nazvao bogoslove iz manastira tražeći da dođu kako bi njega i automobil bacili niz provaliju.

Novinar se nekako izvukao s automobilom i napustio mjesto incidenta, a policiji je sve prijavio tek nekoliko dana kasnije.

Neki mediji, koji su i objavili fotografiju Bogojevića s kokardom, pišu da novinar Huljev s igumanom ima problema još otkada je objavio vijest da je s još desetak osoba u ugostiteljskom objektu u Đervaskama iskidao hrvatski grb koji je bio na zidu.