Regija
0

Hrvatska neće uvesti vize za Srbiju

FENA
Gordan Jandroković
Gordan Jandroković
Hrvatska ne razmišlja o uvođenju viza za državljane Srbije, reagirao je na medijske tvrdnje o uvođenju viza u ponedjeljak u Zagrebu hrvatski ministar vanjskih poslova.

Prema riječima ministra vanjskih poslova i europskih integracija Gordana Jandrokovića, "vizni režim ostaje onakav kakav jest". Jandroković je o tome s novinarima razgovarao nakon što je otvorio konferenciju o regionalnoj suradnji na kojoj sudjeluje oko 150 sudionika iz jugoistočne Europe, a organizira je MVPEI i njemačka udruga za tehničku suradnju (GTZ).

Na novinarsko pitanje što bi Europska komisija mislila o takvom jednostranom potezu Hrvatske, šef Delegacije Europske komisije u Hrvatskoj Vincent Degert kaže kako je dobro što Delegacija održava redovite konzultacije s Hrvatskom.

MVPEI je u nedjelju ponovno osudio najnovije izjave srpskih dužnosnika koji traže da se Hrvatska ispriča Srbiji za posljedice rata u Hrvatskoj. Neki hrvatski mediji u ponedjeljak su objavili kako službeni Zagreb razmišlja o ukidanju bezviznog režima za državljane Srbije.