Regija
0

Hrvatska: Mustaču ukinute mjere zabrane, Perkoviću slijedi izručenje

Anadolija
Josip Perković (Foto: AFP)
Josip Perković (Foto: AFP)
Nakon odbijanja izručenja, Zdravku Mustaču ukinute se mjere opreza, bit će mu vraćen pasoš i lična karta.

 Županijski sud u Velikoj Gorici danas je donio odluku da bivši čelnik Službe državne bezbjednosti (SDB) u Hrvatskoj, Zdravko Mustač, neće biti izručen Njemačkoj na temelju evropskog uhidbenog naloga (EUN).

„Stav je ovoga županijskoga suda da je nastupila relativna zastara po kaznenom zakonu iz 1990./91. godine, a samim time postoji i zapreka za izručenje jer postoji zastara po domaćem, domicilnom zakonu“, izjavio je Ante Zeljko, glasnogovornik Županijskog suda u Velikoj Gorici koji je donio presudu o Mustačevom neizručenju Njemačkoj.

Državno odvjetništvo kao nezadovoljna strana u ovom procesu, ima se pravo žaliti u roku od tri dana, a Vrhovni sud opet ima rok od tri dana za donošenje presude, rekao je Zeljko.

Sanja Ormuž iz odvjetničkog ureda Antuna Nobila, izjavila je kako su njihovom štićeniku Zdravku Mustaču ukinute i mjere opreza, odnosno zabrana kretanja i putovanja u inozemstvo.

Na pitanje odvjetnici Ormuž, kako komentira različite odluke dva županijska suda o pravno sličnim slučajevima Perković i Mustač, odgovorila je kako se radi o volji pojedinih županijskih sudskih vijeća i kako to ne može komentirati.

Zdravko Mustač iz Velike Gorice, prisutan uz odvjetnicu Ormuž u vrijeme davanja izjave medijima, nije htio ništa komentirati.