Regija
9

Hrvatska: Moguć je raspad Vlade i prijevremeni izbori

FENA
Ilustracija (Foto: EPA)
Ilustracija (Foto: EPA)
Potpredsjednik SDP-a Republike Hrvatske i kandidat za stranačkog predsjednika Zlatko Komadina ustvrdio je u ponedjeljak u intevjuu Radio Dalmaciji da HDZ želi ovladati tajnim službama i informiranjem, a za Vladu Domoljubne koalicije i Mosta rekao je kako "ima šansi da se raspadne" te su mogući prijevremeni izbori.

Kako prenosi Hina, Komadina je kazao kako će Vlada trajati dok je saborske većine. "Mogući su prijevremeni izbori s obzirom na okolnosti i situaciju", kazao je Komadina.

Na novinarsko pitanje treba li direktor Hrvatske radiotelevizije Goran Radman otići s te dužnosti nakon izjave potpredsjednika Vlade i predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka da se taj medij pretvorio u SDP-ov te zahtjeva iz Domoljubne koalicije i Mosta da ode s te dužnosti, Komadina je odgovorio kako je ta situacija ista kao i u slučaju direktora SOA-e Dragana Lozančića.

"Isto kao i Lozančić. Pa ne može predsjednica potpisati razrješenje i kaže: 'Razriješite ga.' Valjda ima civilni, saborski nadzor koji mora utvrditi je li neko prekršio ovlasti kao šef tajne službe. Pa ne postoji tajna služba SDP-a i tajna služba HDZ-a, kao ni Mosta. Tako ne postoji ni direktor televizije SDP-ov kao ni HDZ-ov. To, zapravo, 'miriše' na to da se želi preuzeti kontrola nad tajnim službama i nad informiranjem. To mi sliči na Goebbelsa", izjavio je Komadina.

Po njegovim riječima, u HDZ-u nema 'D' od demokracije jer se, kako je kazao, "ne može se u isto vrijeme raspirivati mržnja i svađati ljude, a zvati se Hrvatska demokratska zajednica".

"HDZ je pustio duha iz boce, a morao je voditi računa koga postavljaju na čelne pozicije u ministarstvima - da ne isplivavaju 'kosturi iz ormara'", kazao je, među ostalim, Zlatko Komadina.