Regija
46

Hrvatska: Građani objavili Registar izdajnika, skoro 2.000 ljudi se dobrovoljno upisalo

Klix.ba
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Nakon što je novoimenovani ministar branilaca u Vladi Republike Hrvatske Mijo Crnoja u svom prvom intervjuu nakon preuzimanja dužnosti izjavio kako planira provesti u djelo ideju o izradi i objavi registra izdajnika nacionalnih interesa, na internetu se u nedjelju pojavila stranica www.registar-izdajnika.org.

Na stranici stoji da je njen osnivač kolektiv SKROZ koji je na naslovnici objavio i izjavu ministra Crnoje.

"Objavit ćemo mi sve registre. Ako se neko ogriješio o zakone Republike Hrvatske i ako je izdao nacionalne interese, nema razloga da se ne nađe u registru", izjavio je prije stupanja na dužnost Crnoja.

Kolektiv SKROZ ističe da su svjesni teške privredne situacije u kojoj se zemlja nalazi, te da su odlučili pomoći ministru, a time i budžetu te registar napraviti sami i to na dobrovoljnoj osnovi.

"Tako ne samo da smo ubrzali identificiranje izdajnika, već smo Ministarstvo i ostale institucije države spasili muke provođenja postupaka javne nabave i ostalih zakonom propisanih gnjavaža", navode iz SKROZ-a.

Do sada se na stranici dobrovoljno registrovalo više od 1.800 "izdajnika" koji su između ostalog naveli da se smatraju izdajnicima jer mrze HDZ i jer ne razlikuju Srbe, Hrvate i Slovence. Drugi su išli i u krajnost ističući kako je "čast biti izdajnik ovakve države".

"Ne znam se prekrižiti, nisam kršten i nisam se oženio u crkvi. Podržavam istospolne zajednice, ne gledam čovjeka po nacionalnosti, imam puno prijatelja Srba i Muslimana, orijentiran sam lijevo liberalno i ne volim HDZ, a pogotovo ne volim ekstremne desničare. Smatram da je za dom spremni fašistički pozdrav i da treba biti zabranjen kao i Sieg Heil. Protiv sam zabrane abortusa i obaveznog vjeronauka", napisao je jedan od "izdajnika".

Registrovane "izdajnike" i njihove "izdaje" možete pogledati ovdje.