Regija
0

Hrvatska: Glavaš vraćen u zatvorsku bolnicu

FENA
Branimir Glavaš poslijepodne je vraćen iz Kliničke bolnice Dubrava u zatvorsku bolnicu u Svetošimunskoj ulici u Zagrebu, objavila je sinoć Hrvatska radiotelevizija (HRT).

Medicinski vještak dr Vladimir Gašparović izjavio je kako je Glavaševo stanje stabilno.

"Mi smo u svom izvješću Sudu naglasili da se stanje takvoga čovjeka koji je u štrajku glađu može vrlo brzo iznenada mijenjati na gore," kazao je Gašparović za Novu TV, dodavši kako "na žalost s tim treba računati".

Danas se na Županijskom sudu u Zagrebu nastavlja suđenje Branimiru Glavašu i ostalim optuženima za ratni zločin u Osijeku 1991. u tzv. slučajevima "selojtep" i "garaža".

Odvjetnik Ante Madunić ranije je izjavio Hini kako Branimir Glavaš ustraje da se u ponedjeljak pojavi na zagrebačkom Sudu, kao i na konstituirajućoj sjednici Hrvatskog sabora u petak, 11. siječnja.

Poziv za konstituirajuću sjednicu Sabora Glavašu je krajem tjedna uručen u bolnici Dubrava. Glavaševi odvjetnici su prošlog tjedna Županijskom sudu u Zagrebu podnijeli zahtjev da mu se dopusti prisustvovanje konstituirajućoj sjednici.

Branimir Glavaš već dva mjeseca štrajka glađu tražeći da se brani sa slobode. Vrhovni sud je u petak, 4. siječnja odbio njegovu žalbu na odluku Županijskog suda u Zagrebu o produljenu pritvora.