Regija
0

Hrvatska: Drugi krug predsjedničkih izbora 11. januara

FENA
S glasačkog mjesta u Tuzli (Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
S glasačkog mjesta u Tuzli (Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Državno izborno povjerenstvo (DIP) RH saopćilo je u srijedu da će se ponovljeni izbori za predsjednika Republike Hrvatske održati u nedjelju, 11. januara, a prvi neslužbeni rezultati bit će objavljeni na dan izbora u 22 sata na konferenciji za medije u Hrvatskom saboru. Tijekom izbornog dana Državno izborno povjerenstvo objavit će u 12 sati podatke o izlaznosti birača do 11,30 sati te u 17 sati podatke o izlaznosti do 16,30 sati. Podaci o izlaznosti, brojčano i u postotcima, bit će objavljeni na internetskim stranicama Državnog izbornog povjerenstva (www.izbori.hr).

Tokom izbornog dana Državno izborno povjerenstvo objavit će u 12 sati podatke o izlaznosti birača do 11:30 sati te u 17 sati podatke o izlaznosti do 16:30 sati. Podaci o izlaznosti, brojčano i u postocima, bit će objavljeni na internetskim stranicama Državnog izbornog povjerenstva (www.izbori.hr).

Privremene i nepotpune rezultate izbora za predsjednika Republike Hrvatske DIP će objavljivati počev od 20 sati na svojim internetskim stranicama. Ti će podaci biti dostupni i u press centru u Hrvatskom saboru, u dvorani "Ivana Kukuljevića", također od 20 sati.

Prve neslužbene rezultate izbora Državno izborno povjerenstvo objavit će na konferenciji za medije u 22 sata u Hrvatskom saboru, u dvorani "Josip Šokčević", kaže se u saopćenju koje je potpisao predsjednik DIP-a Branko Hrvatin.

U drugi krug izbora za predsjednika ili predsjednicu Republike ušli su kandidat SDP-a Ivo Josipović, koji je u prvom krugu održanom 28. decembra dobio 687.678 ili 38,46 posto glasova i HDZ-ova kandidatkinja Kolinda Grabar-Kitarović, koja je osvojila 665.379 ili 37,22 posto glasova.