Regija
0

Hrvatska: Butković priznao profesionalnu pogrešku i podnio ostavku

FENA
Davor Butković, autor lažnog intervjua s hrvatskim premijer Ivom Sanaderom u subotnjem "Jutarnjem listu", objavio je u sutrašnjem broju "Jutarnjeg lista" kako "nema sumnje da je u slučaju 'Sanaderova intervjua' došlo do profesionalnog propusta" te da je stoga ponudio ostavku na mjesto urednika Javnog sektora EPH.

"Za taj sam propust odgovoran isključivo ja, a ne uredništvo i novinari Jutarnjeg lista, ili izdavač Jutarnjeg lista", stoji u Butkovićevoj izjavi u sutrašnjem "Jutarnjem", a koja je večeras objavljena i na internetskim stranicama toga dnevnog lista.

Također dodaje kako je "u proteklih šest godina barem petnaestak puta intervjuirao premijera Ivu Sanadera", kako je "s njim vrlo često kontaktirao, uživo, telefonom, sms-om, pa i mailom" i da "uredništvo Jutarnjeg lista nije bilo uključeno u pripremu i proizvodnju 'intervjua' ".

Utoliko - naglašava Davor Butković - "jedino (sam) ja odgovoran za objavljivanje spornog materijala. Smatram se također odgovornim za sve neugodnosti koje Jutarnji list, kao definitivno najvažniji politički dnevnik u Hrvatskoj, trpi zbog tog propusta".

Butković dodaje kako je "stoga, neovisno o raznim okolnostima koje su dovele do ovog propusta, a koje dolaze iz nekih drugih sfera, ponudio ostavku na mjesto urednika Javnog sektora EPH".