Regija
0

Hrvatska: Borba za život ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića

Anadolija
Potpredsjednik hrvatske Vlade i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić nalazi se na Klinici za unutrašnje bolesti KBC-a "Rebro" u Zagrebu gdje je primljen zbog sepse i cirkulatornog šoka. Stanje ministra je stabilno, ali vrlo ozbiljno.

Ministar Ranko Ostojić jučer je primljen u Kliniku za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" u Zagrebu zbog povišene temperature koju je podnosio danima nakon što se vratio na posao u Vladi iza nedavno obavljene rutinske operacije nosa.

Ministar Ostojić prebačen je jučer zbog ozbiljnog stanja kojeg je uzrokovala gnojna upala na vratu na Klinički bolnički centar (KBC) "Rebro" gdje je upala drenirana. Liječnici, međutim, tvrde kako stanje ministra kojem su zatajili bubrezi i jetra, a pluća rade otežano, nije povezano s operacijom nosa koju je obavio prije više od 10 dana.

Iz Vlade RH poručili su kako je stanje ministra ozbiljno, ali stabilno. Liječnici se nadaju kako će SDP-ov ministar rođen 1962. godine u Splitu zbog snažne fizičke konstitucije izdržati upalni bakterijski proces i oporaviti se, javio je dopisnik Anadolu Agency (AA).