Otišao na godišnji odmor
0

HRT-ov novinar iz "Srpskog Sarajeva" će biti upozoren

Piše: N. J.
Eugen Husak
Eugen Husak
Novinara HRT-a Eugena Husaka, koji se u ponedjeljak navečer u Dnevnik javio iz "Srpskog Sarajeva", na grešku će upozoriti vršilac dužnosti urednika Informativnog programa ove medijske kuće, potvrđeno je za Sarajevo-x.com u HRT-u.

Osim što je Husak "zalutao" u "Srpsko Sarajevo", on je u Dnevniku "lupio" još nešto o njemu susjednoj zemlji iz koje se uživo javio kako bi javnost upoznao s novim detaljima u slučaju Dragan Paravinja.

Izvještavajući o tom slučaju, Husak je kontaktirao i državne institucije naše zemlje, odnosno Ministarstvo pravde BiH, ali je to, vjerovatno zbog svoje iskrivljene percepcije, javnosti u Hrvatskoj predstavio kao kontaktiranje "bošnjačke strane". Zanimalo nas je stoga hoće li HRT išta poduzeti protiv novinara, kako im se u budućnosti ne bi dogodio sličan skandal.

"Možemo vas izvijestiti kako će novinar biti pozvan na razgovor kod vršioca dužnosti urednika Informativnog programa HTV-a. Razgovor će uslijediti čim se kolega Husak vrati sa godišnjeg odmora. Urednik Informativnog programa od novinara će zatražiti objašnjenje navedenog događaja te mu izreći upozorenje", naveli su u HRT-u.