Sve zbog neuzvraćene ljubavi
0

Homoseksualna ubistva šokiraju Srbiju

Sarajevo-x.com
Kako izvještava srbijanski list Kurir, neuzvraćena ljubav i raskidi veza među homoseksualcima u Srbiji sve više dovode do monstruznih ubistava, koja iz godine u godinu dobijaju jednu sasvim novu dimenziju. Po broju ovakvih ubistava prednjači Beograd a slijedi ga Subotica.

Kao jedan od najsvirepijih zločina motivisanih ljubomorom, raskidom i nevjerstvom, inspektori Jakov Rogan i Stefan Milijanović iz MUP-a Srbije navode slučaj na kojem su radili 2007. godine, kada je homoseksualca bivši ljubavnik bukvalno iskasapio u stanu na beogradskom Senjaku, navodi Kurir.

"Njih dvojica su bili u dugogodišnjoj homoseksualnoj vezi, ali su raskinuli neposredno prije tragedije. Muškarac koji je kasnije bio žrtva ubistva napustio je ubicu zbog novog ljubavnika. Napušteni muškarac nije mogao da prihvati činjenicu da je ostavljen. Razmišljanje o tome danima ga je progonilo, a onda je riješio da se osveti", izjavio je inspektor Rogan.

Motivisan ljubomorom, patnjom, ali ponajviše ličnom osvetom, ostavljeni čovjek je na žrtvu nasrnuo kuhinjskim nožem.

"Ubica je bivšeg ljubavnika svirepo mučio, dok ga na kraju nije preklao. Nanio mu je brojne duboke posjekotine po tijelu, a onda, valjda zbog simbolike odnosa, nožem probio anus", objasnio je inspektor Milijanović.

Za srbijansku policiju ova ubistva su poseban izazov jer su privatni život i žrtava i ubica velika tajna, s obzirom da ga uglavnom kriju od javnosti. Porodice žrtava ne žele sarađivati, kriju homoseksualne sklonosti ubijenog kako bi odbranile njegov ugled, ali se nerijetko dešava i da porodica ne zna da je on bio homoseksualac.

U nekim slučajevima se dešava da je motiv zločina to što porodica nije uspjela da prihvati da je njihov sin homoseksualac.

"Na Banjici smo imali slučaj da je otac ubio ljubavnika svog sina. On je kasnije i sam priznao da ga je toliko izjedala činjenica da mu je sin u vezi sa drugim muškarcem da je ’cijelu stvar’ morao da riješi ubistvom ", riječi su inspektora MUP-a Srbije Stefana Milijanovića.