Izvor iz State Departmenta tvrdi
1

Hillary Clinton u posjeti Beogradu i Prištini 30. i 31. oktobra

Klix.ba
Hillary Clinton (Foto: Arhiv/AFP)
Hillary Clinton (Foto: Arhiv/AFP)
Američka državna sekretarka Hillary Clinton posjetit će Beograd 30. i 31. oktobra, za vrijeme turneje po regionu, saznaje Tanjug u State Departmentu.

Tanjugov sagovornik je rekao da je za sada poznato da će, osim Beograda, Clintonova posjetiti i Prištinu, dok se ostali detalji posjete još pripremaju.

Clintonovoj će boravak na zapadnom Balkanu biti oproštajna posjeta regionu, pošto je najavila da poslij novembarskih predsjedničkih izbora u SAD više neće biti na funkciji državne sekretarke.

Predsjednik vlade Srbije Ivica Dačić je ranije danas najavio "skoru posjetu" američkih zvaničnika Beogradu, ne precizirajući o kome je riječ.

On je potvrdio da će sljedeće sedmice Beograd posjetiti i šef Foreign officea William Heague, ocjenjujući da je njegov dolazak "veoma pozitivan za Srbiju".

"Sve je to rezultat i posljedica poteza koje Vlada povlači na planu evropsklih integracija. Oni koji govore da su odnosi sa EU u krizi, zaboravljaju da odnosi Srbije i Unije nikad nisu bili bolji", istakao je Dačić.