Pred kosovskim Parlamentom
0

Haradinaj: Spreman sam na saradnju sa svima

Anadolija
Foto: Anadolija
Foto: Anadolija
Bivši premijer Kosova i bivši zapovjednik Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) Ramush Haradinaj, nakon oslobađajuće presude Haškog tribunala, primljen je u Parlamentu Kosova u Prištini, javio je dopisnik agencije Anadolija.

Tokom obraćanja u Parlamentu, Haradinaj je izjavio da želi živjeti u saradnji i razumijevanju sa svima koji se nalaze na Kosovu.

“Spreman sam da sarađujem sa svima na Kosovu kako bi se zemlja razvila i postigla veći ekonomski napredak. Svi zajedno možemo povesti zemlju u bolju budućnost. Kosovska država je nova država i kao novonastala demokratija hrabro se treba suočiti sa svim izazovima koji stoje pred njom”, istakao je Haradinaj.

Napomenuo je da je odluka suda u Hagu pokazatelj ispravnog puta Oslobodilačke vojske Kosova. Ocjenio je da je došlo vrijeme da se sva energija usmjeri prema razvoju i napretku kosovske države.

“Nećemo više nastupati sa mišljenjem je li Kosovo država nego kako bi Kosovo kao država postala mnogo razvijenija demokratija sa riješenim unutrašnjim pitanjima. Zejdničkim naporima sve ovo možemo postići”, kazao je bivši premijer Kosova.