Regija
0

Haos u Podgorici: Policija se sukobila sa demonstrantima, pristalicama DF-a

Anadolija
(Foto: Anadolija)
Jake policijske snage raspoređene su večeras u užem centru Podgorice, oko zgrada Skupštine, Predsjedništva i Vlade, kako bi spriječili novi protest Demokratskog fronta (DF), a u ovim trenucima sukobili su se sa demonstrantima.

Policija je bacila suzavac na demonstrante, koji su pokušali probiti policijski kordon. U sukobima i „haosu“ mnoga stakla izloga prodavnica su polomljena.    

Pristalice pokreta „Otpor diktatorskom režimu“, njih oko 100, prošli su oko 18 časova policijski kordon na mostu Blaža Jovanovića i sjeli na trotoar ispred Skupštine Crne Gore. Policija je dio demonstranata potisnula ka Pošti, a drugi dio usmjerila ka mostu Braće Zlatičanin i zgradi "Metalka".

Pristalice DF-a pristižu prema Skupštini, a kako je najavio jedan od lidera DF-a Andrija Mandić, okupljanja simpatizera DF-a i protesti će se nastaviti i večeras od 20 časova.

Više stotina policajaca, pripadnika specijalne policije i dalje pristiže u uži centar grada.

Podsjetimo, situacija je eskalirala kada je rano jutros policija prekinula protest DF-a, uklonila binu i šatore demonstranata koji su bili pred Skupštinom Crne Gore 20 dana.

U jutrošnjoj akciji policije uhapšeno je 11 lica, među kojima i dva poslanika DF-a, koji su kasnije pušteni, piše Anadolu Agency.