Hrvatska
0

Hakeri srušili hrvatski portal Index.hr

Sarajevo-x.com
U ponedjeljak u 19 sati i 30 minuta započeli su intenzivni DDoS (Distributed Denial of Service) napadi na jedan od naposjećenijih hrvatskih internet portala Index.hr, zbog čega je ovaj portal već 18 sati nedostupan, što nije zabilježeno u šest godina postojanja Indexa.

Kompletno tehničko osoblje Indexa tokom cijele noći i danas radi na ustanovljavanju izvora napada i zaustavljanju napada, no u tome još uvijek nismo uspjeli, navodi se u saopštenju za javnost Indexa.

Kada napadi budu zaustavljeni Index će obaviti detaljnu analizu prikupljenih podataka o napadima, te će podnijeti kaznene prijave protiv zasad nepoznatih napadača. Materijalnu štetu nanesenu Indexu u ovom trenutku procjenjujemo na više od stotinu tisuća kuna, kažu u Indexu.

Index.hr se zamjerio mnogima: desnici i njihovim pristašama, fanovima Thompsona, huliganima koji se nazivaju navijači, poznatima i nepoznatima, no o motivima napada u ovome trenutku ne želimo špekulirati, poručuje se u saopštenju koje potpisuje Matija Babić, osnivač i urednik ovog hrvatskog portala.