Prijetnje
0

"Grupa Srba" iz Amerike: Mladić nije počinio nikakav genocid

FENA
Tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević ponovo je dobio prijeteće pismo s porukom da će dobiti "metak u čelo" jer je, kako je u poruci navedeno, "izdajica srpskog naroda". U poruci se između ostalog kaže da Ratko Mladić nije počinio nikakav genocid već da je "samo ubio nekoliko stotina Orićevih suboraca".

"Zar su vam uistinu toliko isprani mozgovi da ne znate da (Ratko) Mladić nije počinio nikakav genocid u Srebrenici, već je samo likvidirao nekoliko stotina (Naser) Orićevih suboraca koji su pod oružjem i uniformom počinili zločine nad srpskim civilnim stanovništvom...", navedeno je u pismu koje je potpisala "grupa Srba" iz Evastona, u američkoj državi Ilinois.

Na poruci je zalijepljena novinska fotografija Vukčevića s nacrtanim kukastim krstom na čelu, a dopisane su uvredljive poruke na račun njegove porodice.

Ovo nije prva prijeteća poruka Vukčeviću, rekli su u tužilaštvu i podsjetili da je u sličnoj, dobijenoj prije nekoliko mjeseci, pisalo: "Stavi ličnu kartu u usta da te lakše identifikuju".

O najnovijoj poruci odmah je obaviještena policija.

Prijeteće poruke, pored Vukčevića, dobijaju i ostali zaposleni u tužilaštvu, kazali su u toj instituciji.