Regija
0

Gordana Đinđić: Da li vladika nešto zna o atentatu na Zorana?

Klix.ba
Gordana Đinđić Filipović (Foto: Blic)
Gordana Đinđić Filipović (Foto: Blic)
"Jako sam povrijeđena istupanjem penzionisanog vladike Atanasija Jevtića koji je krtikujući aktuelnu vlast da je ne zanima nebeska Srbija izjavio da je to govorio i Zoran Đinđić, pa je završio tako kako je završio - ubijen", kazala je za Blic Gordana Đinđić Filipović, sestra ubijenog srbijanskog premijera.

"Iz navedene izjave može se zaključiti da pomenuti vladika to ubistvo opravdava i poziva na nova ubistva", kazala je ona.

U razgovoru za Blic istakla je da ima brojna pitanja, ali ne i odgovore.

"Pitam se - Da li je takav stav hrišćanski i podržava li ga vrkva? Šta će crkva preduzeti Da li vladika ima neka saznanja da je Zoran ubijen zbog takvog stava i da li se u krugu njegovih istomišljenika o važnosti ‘nebeske Srbije‘ nalaze i nalogodavci ili podstrekači Zoranovog ubistva? Šta će povodom toga preduzeti MUP i tužilaštvo? Koliko godina treba da prođe od nesretne smrti Zorana Đinđića, pa da svako ko želi da se pojavi u vijestima kupuje ulaznicu za pojavljivanje tako što će pljunuti i naružiti Zorana ili se pozvati na njega kao bliskog prijatelja (što je svejedno)? Do kada će to društvo dozvoljavati?"

Ona je istakla da je njen brat Zoran "za Srbiju, nebesku ili zemaljsku, Srbiju prošlosti, sadašnjosti ili budućnosti, prvu ili drugu, ali za Srbiju, cijeli svoj život davao cijelog sebe i na kraju dao i svoj život. Da li se može više?"

"S druge strane, šta su učinili i dali pomenuti vladika i njegovi istomišljenici?", upitala je sestra ubijenog premijera