Agresivna reklamna kampanja
0

Gole stražnjice i navijači koji se ljube na ulicama Zagreba

Sarajevo-x.com
Na Trgu bana Jelačića u Zagrebu, glavnom nacionalnom trgu Hrvatske, od jučer su se zavijorile zastave u bojama duge, a duž grada su se pojavili plakati s natpisima: "Hrvatska to može progutati", "Idemo dublje", “Mediteran kakav zapravo jest"... Sve ovo reklamna je kampanja uoči nadolazećeg “Zagreb Pridea”, koji će se održati 19. juna u ovom gradu.

Organizatori u saopćenju za javnost poručuju da hrvatsko društvo "može i mora poštivati, uvažavati i prihvatati sve razlike i sve osobne i kolektivne identitete, izražavanja i prakse".

Takozvanu "Povorku ponosa" LGBTIQ osoba (lezbijke, gejevi, biseksualne, transrodne, interseksualne i queer-osobe) najavljuju za 14 sati na Trgu žrtava fašizma, odakle će, nakon prolaska centrom grada, završiti na Zrinjevcu, gdje će se održati javni skup s prigodnim govorima i zabavnim programom.

"Nakon osam ‘Gay Prideova’ uvjereni smo da je Hrvatska spremna na prihvatanje različitih seksualnih identiteta i seksualne prakse svih ljudi", kaže jedan od organizatora. Da li je to zaista tako, ostaje da se vidi, no jedno je sigurno - ovogodišnja reklamna kampanja je izuzetno žestoka.