Regija
0

Frane Lučić na rehabilitaciji u Makarskoj

FENA
Jedini preživjeli vatrogasac u kornatskoj tragediji Frane Lučić koji se nalazi na trotjednoj rehabilitaciji u specijalnoj bolnicu "Biokovka" u Makarskoj, danas je počeo s programom fizikalne terapije.

Nakon četveromjesečnog liječenja teških opeklina u splitskom KBC-u, za vrijeme boravka u Makarskoj, kazala je dr. Marina Šabić iz "Biokovke", mladom Tišnjaninu odredit će se najoptimalniji program fizikalne terapije i medicinske gimnastike. Po njezinim riječima, makarska zdravstvena ustanova dosad nije imala pacijenta s takvim ozljedama, ali im je čast i velika odgovornost što je za rehabilitaciju izabrana upravo njihova bolnica.

Ante Roso, zamjenik ravnatelja ustanove, izjavio je kako se danas počinje s programom fizikalne terapije te da će Lučiću na raspolaganju biti najbolji prostori i usluge, a u "Biokovki" će se poraditi na zaštiti njegove privatnosti pa je i tomu prilagođena njegova terapija.

Dražen Glavina, vatrogasni zapovjednik za Makarsko primorje, izjavio je kako vatrogasci namjeravaju posjetiti preživjelog vatrogasca kornatske tragedije, ali o vremenu i načinu posjeta dogovorit će se naknadno s Franinim ocem.