Sud u Karlovcu
0

Fikret Abdić oslobođen optužbe za prevaru

FENA
Fikret Abdić
Fikret Abdić
Fikret Abdić oslobođen je optužbe da je 2004, lažno se predstavljajući nadležnim tijelima, uspio u sudski registar upisati promjenu člana uprave karlovačke firme "Agrokomerc", iako za to nije bio ovlašten.

Abdić je oslobođen optužbe da je počinio kazneno djelo protiv vjerodostojnosti isprava ovjeravanjem neistinitog sadržaja, to jest da je doveo u zabludu hrvatska nadležna tijela predstavljajući se kao odgovorna osoba bečke firme "Agrokomerc - Handelsgesa", iako to nije bio još od 1997, kako bi obavio promjenu direktora u karlovačkom trgovačkom društvu "Agrokomerc" i to ovjerio kod javne bilježnice, objavio je danas karlovački Općinski sudu na svojoj internetskoj stranici.

Abdić je bio optužen da je u sudskom registru karlovačkog Trgovačkog suda izbrisao Muhameda Abdića kao člana uprave "Agrokomerca" te upisao Sulejmana Čufurovića za direktora te firme koju je osnovao "Agrokomerc - Handelsges" iz Beča.

"U dokaznom postupku nije dokazano da bi optuženik počinio to kazneno djelo", kazala je Hini Elma Kaleb-Mamić, sutkinja koja je provela prvostepeni postupak.

Fikret Abdić u zatvoru u Puli izdržava 15-godišnju zatvorsku kaznu za ratni zločin na području tzv. autonomne pokrajine Zapadne Bosne.