The Sun o Thompsonu
0

"Fašistički roker kriv za navijačka divljanja"

Sarajevo-x.com
Visokotiražni britanski tabloid The Sun objavio je opširan tekst o povezanosti pjesama hrvatskog pjevača Marka Perkovića Thompsona s divljačim ispadima hrvatskih navijača na nogometnim utakmicama.

Članak je objavljen pred utakmicu Hrvatske i Engleske, te u njemu stoji da "Hrvatski nogometni savez stoji iza cinične kampanje ohrabrivanja nasilnika - koji će sutra biti na Wembleyu - da obožavaju desničarskog luđaka i širenja mržnje i uzvika Sieg Heil na tribinama".

"Šokantne pjesme fašističkog rokera Marka Perkovića, koje on pjeva na koncertima, glorificiraju genocid i Hitlerove logore smrti. A njegove bolesne slogane uzvikuje nekoliko desetina hiljada fanova, kako na koncertu, tako i na utakmicama", stoji u tekstu.

Novinar Brian Flynn, koji je prisustvovao utakmici Hrvatske i Bjelorusije na zagrebačkom stadionu Maksimir, te svoje impresije podijelio s čitateljima The Suna, veliku je pozornost u reportaži posvetio Perkovićevom nadimku, Thompson, koji je naziv za strojnicu korištenu u balkanskim ratovima.