Platit će projektnu studiju
12

Evropska unija pomaže Hrvatskoj u gradnji Pelješkog mosta

Klix.ba
Siniša Hajdaš Dončić, ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Republike Hrvatske otkrio je u razgovoru za RTL televiziju kako će Evropska unija platiti projektnu studiju za Pelješki most.

Prije samo nekoliko dana, Vesna Pusić, ministrica vanjskih i evropskih poslova je izjavila kako je gradnja Pelješkog most tip je projekta koji može konkurisati za evropska sredstva. To je danas potvrdio i ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Republike Hrvatske.

"Sa zadovoljstvom mogu reći da je Evropska komisija pristala sufinancirati projektnu studiju Pelješkog mosta", kazao je ministar Siniša Hajdaš Dončić.

Jučer je predsjednik Hrvatske Ivo Josipović u Sarajevu izjavio kako je njegova pozicija u pogledu gradnje Pelješkog mosta jasna, te da se ne radi o političkom, niti ideološkom projektu, nego je pitanje da li postoje finansijske mogućnosti da se to realizira, podsjećajući da, istodobno, postoje i druge ideje - koridora i tunela te da je obaveza da se iznađe najbolje rješenje, imajući u vidu sve praktične implikacije.