Boris Tadić
0

Europa želi da se u Srbiji poštuju zakoni

FENA
Europa želi Srbiju u kojoj se poštuje zakon, izjavio je u utorak srbijanskim novinarima srbijanski predsjednik Boris Tadić i dodao da je za njega nevjerojatno da ljudi protestvuju zbog poštivanja zakona.

"Svako ima pravo protestvovati, ali zakon se mora poštivati", rekao je Tadić novinarima obilazeći radove na izgradnji dionice autoceste od Niša prema makedonskoj granici.

Na pitanje što misli o protestima nacionalističkih udruženja i Srpske radikalne stranke zbog uhićenja haaškog optuženika Radovana Karadžića, Tadić je ponovio da Europa želi Srbiju koja je faktor stabilnosti u regiji i u kojoj se poštuje zakon.

U vezi prijetnji koje su mu upućene, srbijanski predsjednik je rekao da je to sastavni dio života i da je svako ko se bavi politikom a ne računa na njih, pogriješio profesiju.

"Beskonačno je ružno što se u tim prijetećim porukama spominju potomci, to je krah civilizacije", rekao je Tadić.

"Oni koji ne vole mene i moju porodicu moraju shvatiti da strani investitori slušaju te loše poruke i da se zbog toga smanjuje mogućnost privlačenja (kapitala)", rekao je Tadić i istaknuo da Srbija podržava sve svoje susjede na putu ka Europskoj uniji i da želi s njima surađivati radi ostvarenja tog cilja.