Regija
20

Epilog sinoćnjih sukoba u Podgorici: Povrijeđeno najmanje 40 osoba

Klix.ba
(Foto: EPA)
U sukobima između pristalica Demokratskog fronta i policije povrijeđeno je 24 građana i 15 policajaca od kojih jedan teže. Privedeno je više lica, među kojima i poslanici Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić i Slaven Radunović.

Prvi incident zabilježen je pred početak protesta na Trgu republike u Podgorici, kada je, kako prenosi RTCG, grupa Nikšićana gađala zgradu Ambasade Albanije koja se nalazi u centru grada.

Do sukoba demonstranata i policije došlo je i kod stadiona pod Goricom. Grupa momaka gađala je kamenicama jednu zgradu, da bi potom nasrnula i na grupu policajaca.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova na vanrednoj ponoćnoj press konferenciji izjavili su kako još uvijek ne mogu komentarisati hapšenje poslanika DF-a, ali su odgovorili na optužbe demonstranata kako je prilikom smirivanja nereda upotrijebljena prekomjerna sila.

"U sat i po ili dva policija nije dala nijedan povod za reakciju koja se prema njoj desila. Nakon kamenovanja, rušenja ograde i molotovljevog koktela, bila je u obavezi da reaguje. Smatram da sredstva koja su upotrijebljena nisu bila prekomjerna“, kazao je ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Raško Konjević.

Kako prenosi crnogorski portal Vijesti, na protestima je bilo između pet i šest hiljada građana.