Regija
237

Emirati uplatili Srbiji milijardu dolara pomoći

FENA
Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić
Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić saopštio je danas da je Srbiji uplaćena milijarda dolara pomoći Ujedinjenih Arapskih Emirata kao pomoć budžetu i zahvaljujući tome Srbija do marta neće imati problema sa likvidnošću.

Vučić je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije rekao da će biti učinjeno sve kako bi se 2015. i 1016. godine smanjio trend zaduživanja Srbije.

Premijer je podsjetio da je Vlada Srbije u prethodnih 110 dana zacrtale velike planove te da je dosta toga urađeno, prenosi Tanjug.

"Želimo da Srbija bude uspješnija, naprednija i modernija zemlja. Naša zemlja je bila i dalje je u vrlo teškoj situaciji i zbog toga smo krenuli u neophodne reforme. Donijeli smo zakone o radu PIO, stečaju, privatizaciji ali i set važnih medijskih zakona usklađenih i harmonizovanih sa EU i po standardima i princima EU", rekao je premijer.

Razumije se, dodao je, da vlada nije imala slobodnog dana i da je bila predmet žestokih kritika što je dobro za njen demokratski razvoj.

Naša namjera je, kazao je Vučić, da stvorimo najbolju investicionu klimu, a reformske mjere koje smo donijeli pozdravili su svi, što je prvi put u poslijeratnoj historiji.