Nema povrijeđenih
0

Eksplozija u fabrici baruta i eksploziva u Lučanima

Anadolija
U fabrici baruta i municije u Lučanima u Srbiji jutros je na presi za proizvodnju raketnih goriva došlo snažne eksplozije u kojoj nije bilo ozbiljnije povrijeđenih, potvrđeno je za Anadoliju iz Ministarstva odbrane Srbije.

U ekslozijiji koja se jutros desila oko devte sati dva radnika su lakše povrijeđena od stakla koje je puklo od detonacije.

Kako je medijima izjavio direktor fabrike Radoš Milovanović do eksplozije došlo u pogonu na presama gdje se proizvodi raketno gorivo i do povređivanja lica nije došlo jer se proizvodnja odvija daljinskim komandama.

Milovanović je izrazio zadovoljstvo što nema ljudskih žrtava i naglasio da materijalna šteta još nije procjenejna i biće nadoknađena od osiguranja.

Iz MUP-a Srbije je potvrđeno da su ekipe policije i vatrogasci na mjestu eksplozije i da se vrši uviđaj, utvrđvanje uzroka eksplozije i nastala šteta.

Kako prnose beogradski mediji "Milan Blagojević – namenska" važi za priznatog proizvođača u ovoj oblasti izvozi u 26 zemalja Evrope, Azije, Sjevernu i Južne Ameriku,a 2011. u ovoj fabrici je izbio požar u kome su povrijeđa dva radnika, od kojih je jedan kasnije premonuo.

U zadnjih desetk godina u fabrikama i magacinima oružja i municije u Srbiji se dogodilo više nesreća u kojima je poginuolo više od 30 a povrijeđeno preko 50 radnika.