Damir Kajin
0

"Egzodus Srba je posljednji čin Miloševićeve velikosrpske politike"

FENA
Damir Kajin (Foto: Dnevnik.hr)
Damir Kajin (Foto: Dnevnik.hr)
Potpredsjednik Istarskog demokratskog sabora (IDS) i predsjednički kandidat te e stranke u prvom krugu predsjedničkih izbora u Hrvatskoj Damir Kajin kazao je da je "egzodus Srba iz Hrvatske" na kraju Domovinskog rata bio posljednji čin Miloševićeve velikosrspke politike.

Srbe u Hrvatskoj nije nitko tako desetkovao, pa ni Ante Pavelić i NDH, kao velikosrpska Miloševićeva politika, rekao je Kajin. U Hrvatskoj su počinjeni ratni zločini nad Srbima, ali nije bilo genocida, kazao je. No, nastavio je, nakon donijete presude međunarodnog suda u slučaju Srebrenica na temelju tužbe BiH za genocid, u Hrvatskoj se može razmišljati i o povlačenju tužbe protiv Srbije za genocid jer, ako nije uspjela BiH, pitanje je može li uspjeti Hrvatska.

Kajin je ocijenio da bi navodni današnji prijam predsjedničkog kandidata Milana Bandića kod kardinala Josipa Bozanića mogao biti "naputak pastvi za koga glasovati".

Po njegovim riječima, Crkva se u Hrvatskoj u proteklih 20 godina vezivala uz neke političke opcije i bila je politički angažirana, ali nije bila uvijek u pravu.

Ponovio je da on i IDS daju podršku kandidatu SDP-a Ivi Josipoviću u drugome krugu.