U Perkovićima kod Šibenika
0

Dvojica nasilnika braću iz BiH pretukla kamenjem i čekićem

Sarajevo-x.com
Foto: Jutarnji.hr
Foto: Jutarnji.hr
Braću Marka i Josipa iz Busovače brutalno su pretukla dvojica mladića iz Perkovića kod Šibenika, izvijestio je Jutarnji.hr.

Naime, Marka i Josipa su u petak u noćnim satima u Perkovićima presreli Roka M. (22) i Marin P. (26), te ih najprije vrijeđali na nacionalnoj osnovi, a zatim i brutalno pretukli.

Bez ikakvog povoda dvojica naslnika su presreli braću Josipa i Marka, državljane Bosne i Hercegovine, najprije im Mercedesom prepriječivši put, a kada su braća izašla iz svog automobila, nasilnici su ih počeli vrijeđati, a zatim tući šakama, drvenom letvom, kamenjem i na kraju čekićem, objavio je Jutarnji. hr.

Teško povrijeđena braća su, kada su ih nasilnici ostavili na ulici, pozvali policiju i Hitnu pomoć koja ih je odvezla u bolnicu. Tridesetsedmogodišnji Josip je teško povrijeđen i kako saznaje Jutarnji. hr ima djelimičnu frakturu vilice, izbijeno mu je nekoliko zuba, te dijagnosticirana teška povreda oka.

Dvadesetpetogodišnji Marko je prošao sa lakšim tjelesenim povredama, odnosno s posjekotinom na glavi od devet hirurških šavova.

Policija je u nejdelju u Istražni centar Županijskog suda u Šibeniku privela Roku M. i Marina P. zbog osnovane sumnje u pokušaj ubistva u kontekstu zločina iz mržnje, objavio je Jutarnji. hr.

Braća Josip i Marku su u nedjelju na vlastitu odgovornost napustili šibensku bolnicu jer nisu imali novca plaćati daljnju hospitalizaciju. Kako piše Jutarnji. hr mlađi brat je starijeg i teško povrijeđenog polegao na sjedište Audija, nakon čega su u Strmici prešli granični prijelaz sa BiH.