Regija
14

Dva muškarca ranjena u obračunu navijačkih grupa u Beogradu

SRNA
Ilustracija
Ilustracija
Dva muškarca ranjena su danas u Beogradu u dvije odvojene pucnjave, a prema nezvaničnim saznanjima, riječ je o obračunu navijačkih grupa.

U prvoj pucnjavi u beogradskom naselju Rakovica ranjen je Vladimir Mileusnić, dok je dva sata kasnije u Železniku teško ranjen Alen Kostić (27), vođa navijačke grupe "Partizana" pod nazivom "Zabranjeni".

Iz MUP-a Srbije navode da je do incidenta u Ulici Stevana Opačića u Rakovici došlo kada je trojici mladića prišla grupa nepoznatih osoba.

"Jedna osoba iz grupe tada je otvorila vatru i ranila jednog od mladića koji je prebačen u Urgentni centar", rečeno je RTS-u u MUP-u Srbije.

U toku je potraga za napadačima.

Kostić, koji je ranjen iz vatrenog oružja u Železniku, prevezen je na reanimaciju u Urgentni centar.

Iz MUP-a Srbije navode da je u 15:45 sati u Ulici radnih akcija u Železniku pronađen ranjeni muškarac.

"Ova osoba povrede je najvjerovatnije zadobila vatrenim oružjem i prevezena je u Urgentni centar", kažu u MUP-u.

"Blic" podsjeća da je Kostić već ranjavan 2013. godine, kada je nepoznati napadač u njega ispalio četiri hica iz pištolja. Policija je protiv Kostića podnijela više od deset krivičnih prijava, a pokrenuta je i istraga zbog pokušaja ubistva.

Grupa navijača "Partizana" poznata kao "Alkatraz", čiji je vođa Đorđe Prelić, u stalnom je sukobu sa "Zabranjenima", kojim je jedan od vođa Alen Kostić. Njihov rat traje od septembra 2011. godine.