Regija
13

Dva migranta pokušala silovati maloljetnicu u Subotici  

FENA
Foto: Blic.rs
Foto: Blic.rs
Dva državljana Pakistana, smještena u prihvatnom centru u Subotici na sjeveru Vojvodine, napala su u ponedjeljak maloljetnicu i pokušali je silovati, prenio je u utorak gradski portal "Subotica.com".

Maloljetnicu je zaštitio jedan prolaznik, a policija je brzo pronašla osumnjičene i pritvorila ih.

Protiv migranata je podnijeta krivična prijava zbog "nedopuštenih spolnih radnji koje su ostale u pokušaju i oni će tijekom sutrašnjeg dana biti saslušani u osnovnom javnom tužilaštvu", objavio je portal.

Prethodni incident u Subotici u kojemu su također migranti bili napadači dogodio se koncem augusta kada su njih trojica napala braću, dva 16-godišnja mladića koji su pokušavali pomoći da nađu prenoćište.

Kako su prenijeli subotički mediji jedan od njih je poslije napada primljen u bolnicu s ozljedom desne strane potiljka i uha, kao i lakšom ozljedom koljena.

Najviše incidenata, 26 za posljednja dva mjeseca, zabilježeno je u mjestu Šid, u Srijemu kod hrvatske granice, gdje se nalaze prihvatni centri u kojima je veliki broj migranata.

Zbog njihovog sve većeg broja i sve učestalijih krađa, provala i razbojništava u kojima su sudjelovali, građani toga mjesta pokrenuli su početkom septembra inicijativu za premještanje prihvatnih centara iz te općine.

Prema posljednjim službenim podacima u Srbiji je oko 7.000 migranata.