Regija
189

Dubrovnik: Ovo su iznosi kazni za šetnju u "nepristojnim" odjevnim kombinacijama

Klix.ba
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Nakon što su sličnoj odluci pribjegli neki drugi hrvatski gradovi i Dubrovnik je donio odluku o zabrani šetnje gradskom jezgrom u kupaćim kostimima i sličnim "nepristojnim" odjevnim kombinacijama.

"Prošlogodišnja neugodna iskustava zbog pojedinaca koji su se neprimjereno obučeni ili bez odjeće kretali historijskom jezgrom Grada Dubrovnika ukazala su na potrebu da se u Odluci o komunalnom redu definiraju odredbe koje se odnose na javi red. Predloženim izmjenama i dopunama Odluke o komunalnom redu predviđena je zabrana kretanja unutar historijske jezgre Grada Dubrovnika bez odjeće, dijela odjeće ili u kupaćem kostimu te shodno navedenom definirane su i kaznene odredbe za nepoštivanje navedene zabrane", potvrdili su iz Grada za Index.hr.

One koji se ipak drznu prekršiti novouvedeno pravilo čekaju paprene kazne.

"U Odluci će konkretno stajati: 'Nije dopušteno kretanje po Historijskoj jezgri Grada Dubrovnika bez odjeće, dijela odjeće ili u kupaćem kostimu.' Za ovaj prekršaj kazniti će se fizička osoba u iznosu od 2.500 kuna (oko 650 KM) ili na mjestu počinjenja prekršaja 1.000 kuna (oko 260 KM). Stoga će se na više mjesta postaviti znakovi kojima će se turisti upozoravati na navedene odredbe Odluke", napominju iz grada.

Istim izmjenama i dopunama zabranjeno je i motornim vozilima kretanje pješačkim zonama, što će se pak kažnjavati svotom između 1.000 i čak 10 hiljada kuna (oko 2.600 KM).