Regija
0

DS će teško formirati vladu u Srbiji

SRNA
Slavica Đukić-Dejanović
Slavica Đukić-Dejanović
Vršilac dužnosti predsjednika Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić rekao je da će DS teško formirati novu vladu Srbije i da ima šanse da vladu formiraju naprednjaci.

Vučić nije želio da precizira na osnovu čega to tvrdi, kao ni da li to znači da su naprednjaci postigli dogovor sa socijalistima - prenose beogradski mediji.

"Ja ne mogu da govorim o svim detaljima i stvarima koje su nekima od nas poznate pošto nisu rezultat, rekao bih, nečeg zvaničnog, već neformalnih saznanja, ali ja nisam neozbiljan čovjek koji bi se igrao sa takvim informacijama", rekao je Vučić i dodao da uvijek dobro promisli i hladne glave izađe u javnost kada tako nešto kaže.

Potpredsjednica SPS-a Slavica Đukić-Dejanović izjavila je danas da bi Srbija imala Vladu da je ona, dok je bila vršilac dužnosti predsjednika Srbije, mandat dala lideru socijalista Ivici Dačiću.

Đukić-Dejanović rekla je da je pogriješila što premijerski mandat nije dala Dačiću između dva kruga predsjedničkih izbora u maju i istakla da nije istina da SPS koči pregovore o novoj Vladi.

"Naprednjaci misle da bi u njihovoj kombinaciji Dačić bio premijer. O tome sa demokratama nismo razgovarali", rekla je Đukić-Dejanović.

Ona nije isključila mogućnost da demokrate i naprednjaci formiraju Vladu.