Pazin
0

Državljanin BiH uhapšen s kilo marihuane i oružjem

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Djelatnici pazinske policije pronašli su u Rogovićima pokraj Pazina u uobičajenom nadzoru prometa ilegalno oružje i drogu u kombiju s oznakama BiH kojim je upravljao 28-godišnjak iz BiH, i s kojim je bio 41-godišnjak iz Rijeke, izvijestila je danas istarska policija.

Po riječima glasnogovornice istarske Policijske uprave (PU) Nataše Rogić policija je u utorak oko 19 sati u džepovima jakne 28-godišnjaka pronašla dva pištolja marke M70 i M75 sa streljivom. Nakon toga su pretražili i kombi i pronašli još jedan pištolj marke CZ, a policijski pas je u karoseriji kombija, iza prednjeg desnog svjetla, otkrio vrećicu s kilogramom marihuane.

Obojica su uhapšena te su s kaznenom prijavom zbog zloupotrebe droge jučer popodne sprovedeni istražnom sudiji Županijskog suda u Puli, a protiv 28-godišnjaka bit će podnesen i optužni prijedlog zbog prekršaja po zakonu o oružju.

Glasnogovornica Rogić istakla je kako uhapšeni dosad nisu prijavljivani zbog kaznenih dijela, a istraga toga slučaja nastavlja se kako bi se utvrdilo porijeklo droge i njena namjena.