Paravan za laboratoriju
197

FOTO / Državljani BiH na farmi pilića u Srbiji uzgajali i marihuanu

Agencija Anadolija
Foto: AA
Foto: AA
Policija Srbije zbog proizvodnje marihuane uhapsila dva državljana BiH. Pronađeno 25 kilograma opojne droge

Policija i sigurnosne službe Srbije uhapsili su dvojicu državljana Bosne i Hercegovine zbog, kako je navedeno, postojanja osnova sumnje da su na području sela Očaga kod Bogatića (u blizini granice sa BiH) izvršili krivično djelo neovlaštene proizvodnje i distribucije droge, javio je dopisnik agencije Anadolija.

Kako je saopštio MUP Srbije osumnjičeni su dio objekta koristili kao farmu pilića, koja je ujedno služila i kao paravan za laboratoriju koja se nalazila u drugom dijelu objekta.

Policija sumnja da su uhapšeni kupili posjed u selu Očaga, gdje su izgradili objekat dimenzija 90 x 10 metara, u koji su instalirali svu opremu za uzgoj marihuane u vještačkim uslovima.

"U laboratoriji, u saksijama je pronađeno oko 450 biljaka u sirovom stanju različite visine, kao i šest kesa osušene materije marihuane, ukupne težine oko 25 kilograma, spremne za vakumiranje i dalju prodaju", navodi se u saopštenju MUP-a Srbije i dodaje da je pretresom stana i drugih prostorija kod osumnjičenih pronađeni pištolj i lovačka puška bez dozvole.

Protiv uhapšenih je pokrenut sudski postupak,a policija nastavlja rad na identifikaciji drugih osoba, učesnika u ovom krivičnom djelu.