Regija
25

Dramatični prizori s Korčule i Pelješca: Vatrena stihija guta sve pred sobom

Klix.ba
Katastrofalni požari na Korčuli i Pelješcu još uvijek su aktivni, a stotine vatrogasaca i hrvatskih vojnika pokušavaju od plamene buktinje odbraniti kuće stanovnika.

Najnovije snimke požara na Korčuli http://bit.ly/1Owdqvw

Posted by HRT Vijesti on 22. Juli 2015

Kuće u zaseoku Zabrđe na Pelješcu za sada su sigurne, a situacija s požarom se malo smirila, rekao je u srijedu poslijepodne komandant Javne vatrogasne postrojbe (JVP) Dubrovačko primorje Ivo Franušić, piše Index.hr.

Vatra je, kako javlja Dubrovački dnevnik, prodrla u Ponikve. Brane se kuće, stanovništvo je opet bez struje. Linija požara kod Ponikava se proteže u dužini od nekoliko kilometara. Vatra je došla skoro do kuća, ali onda se u gašenje uključio kanader, što je znatno pomoglo vatrogascima.

"Situacija u Ponikvama je teška, odbranjene su kuće, ali još nije gotovo. Kanaderi gase morsku stranu, dio vatrogasaca je razmješten na brdskoj strani iznad samih Ponikava", kaže Davorko Obuljen, načelnik Stožera za zaštitu i spašavanje DNŽ.

Dodaje kako situacija nije dobra ni u Janjini: "Rade se pripreme za dolazak vatrenog vala, dok su stabilne situacije kod Trstenika".

Stanovnici kažu da je strah itekako prisutan i da je izgorjelo puno toga, no najvažnije je da nema ljudskih žrtava. Veliki broj ljudi je evakuiran, a turisti napuštaju Pelješac i Korčulu.