Regija
30

Drama u Varaždinu: Pri deložaciji kuće bivšeg fudbalera policija iznijela Ivana Sinčića

Klix.ba
(Foto: Facebook (Živi zid))
Šezdesetak aktivista Udruženja "Živi zid" na čijem je čelu mladi predsjednički kandidat Hrvatske Ivan Vilibor Sinčić, okupili se se u nepristupačnom potkrovlju kuće bivšeg fudbalera zagrebačkog Dinama Zorana Brlenića u Varaždinu, kako bi spriječili deložaciju.

Prema poslednjim informacijama, Sinčića su policajci na rukama iznijeli sa potkrovlja. Navodno ima i povrijeđenih, a specijalci iznose iz kuće aktiviste.

Radi se o trećem pokušaju ovrhe i deložacije porodice poznatog varaždinskog nogometaša Zorana Brlenića iz kuće čiji je vlasnik Banka Kovanica.

Naime, Brlenić je u toj banci podigao kredit od 360.000 kuna, no nije ga u cjelosti vratio. Općinski sud u Varaždinu donio je prošle godine odluku o zapljeni, a Banka Kovanica je, kao voditelj zapljene, kuću kupila na aukciji za 300.000 kuna, piše Index.hr.

Brlenić tvrdi da kredit nije mogao vraćati zbog bolesti supruge te jer je ostao bez posla, a da banka nije imala sluha za dogovor. Iz Banke Kovanica tvrde suprotno, ističući da su svi pokušaji dogovora propali. Prvi pokušaj deložacije bio je 26. juna, a drugi 29. jula prošle godine, kada su to aktivisti Živog zida spriječili.

Živi zid na svom Facebooku objavio je sliku zakrvavljenog poda u domu obitelji čiju deložaciju pokušavaju zaustaviti, uz poruku: "Ovako izgledaju deložacije u Hrvatskoj. Kako ono ide? Zaokruži da se dužnika ne izbacuje iz jedinog doma?".

Iz varaždinske policije za Index su kazali kako je do 13 sati 20-ak privedenih te da procjenjuju da je u kući još 30-ak osoba.

"Pružamo asistenciju u provođenju zapljene. Dvjema osobama pružena je pomoć u varaždinskoj bolnici. Jedna se sama povrijedila na tavanu kuće, a druga je samoinicijativno zatražila pomoć liječnika", kazali su iz policije. Na pitanje kako se osoba sama povrijedila, za Index su iztjavili da se udarila u drvenu konstrukciju krovišta dok se skupina aktivista željela zbiti da ih ne mogu iznijeti.

"Nije bilo prekomjerne upotrebe sile, moramo naglasiti da postupamo obazrivo prema svima. One koji ne žele hodati njih moramo iznijeti, a neki sami odu do kombija", kazali su u policiji.