Regija
0

Donijeta odluka o prodaji "Telekoma Srbije"

SRNA
Vlada Srbije odlučila je danas da na međunarodnom tenderu proda 40 posto akcija "Telekoma Srbije", koje su u vlasništvu države.

Vlada je donijela rješenje o obrazovanju komisije za javnu nabavku menadžmentskog konsaltinga - izbora savjetnika koji će pružati stručnu pomoć u pripremi i sprovođenju postupka prodaje dijela akcija u svojini Srbije u "Telekomu", a Ministarstvo finansija je ovlašćeno da, u ime i za račun Vlade, sprovede taj postupak.

   Usvojen je zaključak kojim se preporučuje Upravnom odboru Javnog preduzeća PTT saobraćaja "Srbija" Beograd da donese odluku o prenosu akcija na Republiku Srbiju bez naknade, koje to javno preduzeće ima u preduzeću za telekomunikacije "Telekom Srbija" A.D. Beograd, saopštila je vladna Kancelarija za saradnju s medijima.

   Država je preko PTT Srbije vlasnik 80 posto "Telekoma Srbije", a 20 posto je u vlasništvu grčke kompanije OTE, čiji je suvlasnik, sa 30 posto, "Dojče telekom".

   Vlada Srbija usvojila je paket subvencionisanih dinarskih gotovinskih i dinarskih potrošačkih kredita u cilju povećanja kupovne moći građana, podsticanja domaće tražnje, bržeg privrednog rasta, jačanja domaće valute i podsticaja domaće proizvodnje.

   Usvojen je Prijedlog zakona o potvrđivanju sporazuma između Vlade Srbije i Vlade Turske o saradnji u oblasti infrastrukturnih projekata i Prijedlog zakona o vodama.

   Vlada je donijela Uredbu o korišćenju podsticaja proizvođačima poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda za 2010. godinu, Uredbu o izmjenama i dopunama uredbe o utvrđivanju programa mjera za subvencionisanje kamate za kratkoročno kreditiranje poljoprivredne proizvodnje u 2010. godini i Uredba o najvišem i najnižem iznosu turističke naknade.