Regija
0

Dolores Lambaša operisana nakon stravične nesreće, u komi je

FENA
Foto: PU brodsko-posavska
Foto: PU brodsko-posavska
Hrvatska glumica Dolores Lambaša hitno je operisana u slavonskobrodskoj bolnici zbog teških i po život opasnih povreda koje je zadobila u jutrošnjoj saobraćajnoj nesreći na autocesti kod Slavonskog Broda, te je u komi na Odjelu intenzivnog liječenja.

Šef odjela hirurgije Josip Samardžić novinarima je izjavio kako je u ovom trenutku teško davati bilo kakve prognoze vezano uz stanje 32-godišnje glumice, rekavši da o ozbiljnosti njenih povreda dovoljno govori podatak da je zahvaćeno više organskih sistema u tijelu. Neslužbeno se saznaje da je Lambaša pretrpjela teške povrede grudnog koša, trbuha i glave, te da je u komi.

Doktor Samardžić kazao je kako je Lambaša u bolnicu primljena u 7:20 sati, oko 50 minuta nakon nesreće u kojoj je lakše povrijeđen vozač automobila u kojem je bila, također glumac Stojan Matavulj. On je nakon pružene ljekarske pomoći pušten kući.

"Jutros u 7:20 primili smo žensku osobu s teškim povredama koje ugrožavaju život. Odmah je proslijeđena u operacijsku salu, gdje je učinjena reanimacija i svi potrebni hirurški postupci. Bolesnica je na jedinici intezivnog liječenja gdje se dalje provode postupci u smislu stabilizacije stanja i oporavka", rekao je.

Glasnogovornica brodsko-posavske policije Kata Nujić izvijestila je da će policija protiv 52-godišnjeg Matavulja podnijeti kaznenu prijavu zbog izazivanja saobraćajne nesreće, te da još očekuje rezultate alkotesta kojemu je podvrgnut.

Nesreća se, kažu, dogodila oko 6:30 sati na autocesti A3, tridesetak kilometara od Slavonskog Broda u smjeru Zagreba, kada je Matavulj kao vozač Nissana varaždinskih oznaka zbog nedržanja dovoljnog razmaka udario u stražnji kraj WV Pola koji je vozio ispred njih.

Od siline sudara Polo je odbačen s ceste na travnatu površinu te se prevrnuo na krov, a s autoceste je potom sletio i Nissan, također se prevrnuvši na krov, pri čemu je Lambaša ispala iz automobila.