Regija
1

Do kraja godine počinje gradnja Kule Beograd sa 220 metara

Anadolija
Predsjednik Privremenog organa grada Beograda Siniša Mali kazao je da će radovi na izgradnji Kule Beograd, u okviru projekta "Beograd na vodi", početi do kraja ove godine, a da se očekuje da će toranj visok 220 metara biti završen za tri godine, javlja dopisnik Agencije Anadolija.

Obilasku dijela Beograda, Savamale, odnosno Bare Venecije, prisustvovao je i sekretar Privremenog organa Goran Vesić.

Ukazujući na brodove koji se nalaze trenutno na obali u tom dijelu grada, Mali je naveo da su ti brodovi "ruglo grada", rekavši kako će taj dio Beograda kad projekat bude završen "zasijati punim sjajem".

Foto: Anadolija
Foto: Anadolija

On je naveo da će Kula biti ponos Beograda, kao i da je za današnji obilazak namjerno izabrano ovo mjesto, jer mu je želja bila da se vidi kako to sada izgleda i dodao da će svako ko je zainteresovan da se upozna sa maketama projekta, tj. sa tim kako će izgledati to mjesto za nekoliko godina, to moći da uradi u zgradi Stare zadruge.

Foto: Anadolija
Foto: Anadolija

"I da nema 'Beograda na vodi' trebalo bi očistiti ovaj dio, riješiti se olupina, a ljudima koji ovdje žive, od kojih neki u vagionima, naći smještaj", rekao je Mali.

Realizacija projekta "Beograd na vodi" počela je u subotu uklanjanjem kolosijeka u željezničkoj stanici Beograd, u blizini mosta Gazela, a radovi na prvoj fazi izmještanja željezničkih kapaciteta bit će završeni u roku od šest do osam mjeseci.