Regija
11

Đukanović začuđen Nikolićevom izjavom

SRNA
Milo Đukanović (Foto: EPA)
Milo Đukanović (Foto: EPA)
Crnogorski premijer Milo Đukanović rekao je da je začuđen izjavom predsjednika Srbije Tomislava Nikolića da Crna Gora "svjesno poništava svoju samostalnost i da se preporučuje kao država koja će sve prihvatiti da bi ušla u NATO".

"Ako je tačno to što je do sada preneseno u medijima, ne mogu a da se ne začudim i da ne primijetim da je u pitanju neki novi ton sa visoke državne adrese u Beogradu prema Crnoj Gori", rekao je Đukanović novinarima u Mojkovcu.

On je istakao da se ne kaje, kao ni njegovi saradnici, zbog svega što je uradio, kako je rekao, na ozdravljenju odnosa Crne Gore i Srbije.

"Crna Gora je ušla u kreiranje evropskih i euroatlantskih integracija i mi ćemo nastaviti tim putem, što god ko mislio o tome", rekao je Đukanvić

Nikolić je istakao da Crnu Goru, koja se preporučuje kao država koja će prihvatiti sve da bi ušla u NATO, ne treba porediti sa Srbijom.

"Crna Gora je izabrala put članstva u Evropsku uniju i NATO, ali i otvorene sukobe i nesporazume sa svima sa kojima su te organizacije u sukobu", rekao je Nikolić.