Regija
2

Djevojčice iz Zagreba nađene i oduzete roditeljima

SRNA
Maloljetne sestre Petra i Iris Galić iz Zaprešića, koje je policija jučer pronašla u 10 kilometara udaljenom mjestu Marija Magdalena, privremeno su oduzete roditeljima i dodijeljene baki na staranje.

Djevojčice je oduzeo Centar za socijalni rad djevojčice i dao ih na 60 dana baki Mirjani Čižmek iz Turopolja, koja smatra da je takva odluka centra predrastična jer se, kako je rekla, svakom roditelju može dogoditi da djeca odlutaju.

Policija je u potrazi za sestrama 12-godišnjom Petrom i 10-godišnjom Iris pretražila cijelo zagrebačko područje i aktivirala sve snage. 

Roditelji Sanja i Tomislav Galić ispričali su da su djevojčice otišle do kuće koju su htjeli kupiti da bi riješili podstanarsku situaciju. Razbile su prozor, ušle u kuću i ondje provele noć.

Krim inspektor Željko Cvrtila rekao je da su djeca pobjegla zbog loše porodične situacije i želje za zajedničkim porodičnim životom. On je istakao da je Centar za socijalni rad i prije ovog slučaja posjetio porodicu Galić, ali nije znao i zbog čega, javili su hrvatski mediji.

Sestre su u nestale u ponedjeljak poslijepodne iz parka u Zaprešiću. Policija, lovci i vatrogasci detaljno su pretraživali teren oko dvorca Lužnica i obližnje šume u potrazi za djevojčicama.