Kosovo
88

Direktor u školi zaposlio cijelu porodicu jer su veliki stručnjaci

Klix.ba
Foto: Blic.rs
Foto: Blic.rs
Milivoje Spasić, direktor Osnovne škole "Sveti Sava" u Klokotu na Kosovu zaposlio je u školi cijelu svoju porodicu. Sin je šef računovodstva, snaha je psiholog te predaje ruski jezik i građansko vaspitanje, supruga je bibliotekarka, nastavnica biologije i hemije, a još se preko kosovskih institucija vodi i kao direktor škole.

"Supruga Milivoja Spasića je od decembra 2011. godine direktor škole preko kosovskih institucija i prima platu od 330 eura. Na to mjesto je došla nakon što je njen suprug u školi zaposlio sina direktora odjela za obrazovanje u okviru kosovskih institucija, pa se ovaj njemu revanširao. Ovo je slučaj za istoriju, jer se nikada nije desilo da supružnici budu direktori iste škole", ispričao je za Blic mještanin Klokota.

Spasić, pak, tvrdi da je sve radio prema zakonu i da nije on kriv što je njegova porodica najstručnija za pozicije u toj školi.

"Moja dužnost je bila da u školi zaposlim najstručnije ljude i ja sam to uradio. Moj sin, snaha i supruga su veliki stručnjaci i odlično obavljaju posao u školi. Supruga je diplomirani nastavnik biologije i hemije, sin je diplomirani ekonomista, a snaha također ima fakultetsku diplomu i radi u školi sa svega 50 posto fonda časova. Supruga nije direktorica škole i to je kleveta", rekao je Spasić.