Podignuta optužnica
0

Direktor programa "Nove TV" primao mito

SRNA
Siniša Svilan
Siniša Svilan
Županijsko državno tužilaštvo podnijelo je optužnicu protiv direktora programa hrvatske "Nove TV" Siniše Svilana kojom ga tereti da je tri godine primao mito od produkcijske kuće "Kor medija" kako bi obezbijedio emitovanje četiri emisije ove produkcijske kuće na "Novoj TV".

Svilan je na ime svake emisije iz projekta emisija "1 na 1", "U sridu", "Istraga" i "Interijeri" preko posrednika na ruke dobio po 1.000 eura. Tužioci smatraju da je Svilan odavao i podatke sa kolegijuma televizije o tome koji sadržaji ih zanimaju i kakve sadržaje namjeravaju da kupe.

Svilan juče nije želio da komentariše optužnicu. Tužioci traže da vrati 262.000 eura mita koje je dobio od 2004. do 2007. godine, a prijeti mu kazna od jedne do deset godina zatvora, javljaju hrvatski mediji.

Afera sa "Kor medijom" počela je sredinom oktobra prošle godine kada je više ljudi iz hrvatskih medija uhapšeno pod sumnjom da su "Kor mediji" izdavali fiktivne fakture, među kojima i direktor ove produkcijske kuće Šelebaj Selijer.

Siniša Svilar je funkciju direktora programa "Nove TV" preuzeo 2004. godine, a 2007. godine dodijeljena mu je nagrada za Najmenadžera godine u jugoistočnoj i srednjoj Evropi.