Regija
0

Darko Šarić se u ponedjeljak izjašnjava o optužnici

FENA
Darko Šarić
Darko Šarić
Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević izjavio je danas da će sljedeće pojavljivanje Darka Šarića pred Specijalnim sudom biti u ponedjeljak kada će se izjasniti po optužnici.

On je za RTS rekao da je sada evidentno da će Šarić biti ispitan kao svjedok u predistražnom postupku koji se vodi povodom sumnje da je izvršeno kazneno djelo odavanja službene tajne, prenosi Tanjug.

"Hoće li biti još nekih kaznenih postupaka u kojima bi on imao drugu ulogu, o tome ćemo vidjeti tek kada završimo neke predistražne postupke koji su u ovom trenutku u toku", naglasio je Radisavljević .

On je ponovio da je postupak protiv Darka Šarića najsloženiji i najopsežniji predmet koji je radilo tužilaštvo za organizovani kriminal.

U ovom trenutku, kako kaže, protiv kriminalne organizacije Darka Šarića podignuto je 13 optužnica, zbog sumnje da su njeni pripadnici izvršili više kaznenih dijela, neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga i pranje novca.

"Šest optižnica se odnose na krijumčarenje kokaina, a sedam za pranje novca", ponovio je tužilac za organizirani kriminal.

Sljedeće pojavljivanje Darka Šarića u Specijalnom sudu bit će u ponedjeljak i to će, kako kaže Radisavljević, biti njegovo prvo pojavljivanje u glavnom pretresu.

"On će tada biti u prilici da se izjasni po optužnici, odnosno da se izjasni da li će priznati kazneno djelo ili da osporava", zaključio tužilac za organizovani kriminal.