Regija
65

Dan državnosti BiH u Zenici obilježen polaganjem cvijeća

Piše: E. M.
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Dan državnosti Bosne i Hercegovine u Zenici je obilježen polaganjem cvijeća na spomen-obilježjima Papirna i Kameni spavač.

Nekoliko desetina, uglavnom starijih, Zeničana okupilo se danas na spomen-obilježjima u Zenici gdje su položili cvijeće i time obilježili 25. novembar - Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

Čitav program počeo je intoniranjem himne, nakon čega su je uslijedilo polaganje cvijeća i prigodan govor o historijatu Bosne i Hercegovine.

Ispred gradskog SABNOR-a prisutnima se obratio Milivoje Marinković koji je kazao kako se još uvijek današnji praznik obilježava samo u jednom dijelu Bosne i Hercegovine.

"Danas smo se okupili da obilježimo 72. godišnjicu obilježavanja Dana državnosti. Naša država Dejtonskim sporazumom dobila je mir ali ostalo je još dosta neriješenih problema koji se vuku iz godine u godinu. Nadamo se da će u narednim godinama Dan državnosti biti obilježen na prostoru cijele Bosne i Hercegovine", kazao je Marinković.

Cvijeće su na spomen-obilježjima položile delegacije političkih stranaka, udruženja boraca i antifašista grada Zenice i drugi.