"Zoljom ću te ubiti"
0

Damiru Dokiću prijeti kazna od 8 godina zatvora

Totalsport
Bosiljka Đukić, odvjetnica Damira Dokića, oca i bivšeg trenera australske teniserke Jelene Dokić, izjavila je da njenoj stranci prijeti kazna od čak osam godina zatvora.

Podsjetimo da se kontroverzni Damir Dokić trenutno nalazi u pritvoru, a na sudu se nalazi spor zbog prijetnje koju je uputio australskoj ambasadorici u Beogradu.

Njoj je Dokić, putem izjava za "Kurir" i "Glas javnosti", najavio da će je “zoljom ubiti usred Beograda ukoliko ne reaguje na izmišljeni intervju u australskoj štampi”. U tom intervjuu njegova kćerka Jelena navodi da ju je otac fizički i mentalno zlostavljao, a ovaj opovrgava takve navode govoreći da je cijela priča izmišljena.

  • Nastavlja se proces, no u opasnosti je da gospodin Dokić dobije kaznu od osam godina zatvora. To bi bio najgori mogući scenarij, no nastavljamo s radom - rekla je odvjetnica Đukić.

Osim "ugrožavanja sigurnosti visoke diplomatske predstavnice", kako stoji u optužnici, policija je uslijed toga otkrila da Dokić nelegalno posjeduje oružje. Vlasnik je dvije bombe i 20 metaka kalibra 357 za koje nije imao dozvolu.

Recimo i to da u 1. kolu Roland Garrosa Jelena Dokić igra protiv hrvatske teniserke Karoline Šprem.